Uw mening

Hulpvraag

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met psychische klachten of een verminderd gevoel van welzijn. Er kan bijvoorbeeld een ingrijpende situatie in uw leven zijn waar u het moeilijk mee heeft, maar ook kan het zijn dat u zonder direct aanwijsbare reden minder goed in uw vel zit dan anders. Soms lossen dit soort klachten vanzelf op, in andere gevallen houden de klachten aan en kunnen deze invloed hebben op het functioneren in uw dagelijks leven. Bijvoorbeeld door het ontstaan van slaapproblemen.

Als u het gevoel heeft ‘vast te lopen’ met psychische of sociale problemen en er ondanks bijvoorbeeld gesprekken met vrienden en familie geen verbetering komt, kan het goed zijn om verdere hulp te zoeken. Deze hulp kunt u bij uw huisarts zoeken, maar ook bij een psycholoog of maatschappelijk werker.

Indien u met uw klachten of vragen naar uw huisarts gaat, kan een gesprek al helpen om zelf de draad weer op te pakken. Het kan ook zo zijn dat uw huisarts voorstelt dat u met een hulpverlener gaat praten die uitgebreider met u naar uw klachten en vragen gaat kijken. Als uw huisarts bij Vicino is aangesloten, kunt u op deze manier te maken krijgen met een POH-GGZ medewerker van Vicino.