Uw mening

Cliëntenportaal

Inzage in uw gegevens en actief betrokken bij uw behandeling
Het Cliëntenportaal is een persoonlijke omgeving waar u gemakkelijk en snel terecht kunt om informatie over uw behandeling te bekijken. Tevens kunt u via deze beveiligde online omgeving met uw behandelaar berichten uitwisselen. Dit is veiliger dan via e-mail. Het Cliëntenportaal is gratis en anderen hebben geen toegang tot uw Cliëntenportaal.

Met het Cliëntenportaal kunt u:

 • berichten versturen naar en ontvangen van uw behandelaar in een beveiligde omgeving;
 • uw afspraken inzien;
 • nalezen welke afspraken zijn gemaakt en/of welke opdrachten u heeft gekregen tijdens de sessie;
 • documenten inzien;
 • informatie toevoegen aan uw dossier.

Voor vragen over de inhoud van uw behandeling kunt u terecht bij uw behandelaar.

Toegang tot het Cliëntenportaal
Wanneer u aangemeld bent bij de zorgaanbieder waar u een behandeling gaat volgen, dan maakt uw behandelaar een account voor het Cliëntenportaal voor u aan. U ontvangt inloggegevens en nadere instructies per mail.
U kunt uitsluitend gebruik maken van het Cliëntenportaal als u in behandeling bent bij een van onze aangesloten zorgaanbieders. Op dit moment is het Cliëntenportaal niet beschikbaar voor cliënten die in behandeling zijn bij de POH-GGZ in de huisartsenpraktijk.

Zodra uw account gereed is, ontvangt u inloggegevens van de afzender ‘Vicino’. U kunt inloggen via de volgende link: Inloggen - Cliëntenportaal (mijnportaal.online)

Inloggen op het Cliëntenportaal
Er zijn verschillende manieren om op het Cliëntenportaal in te loggen. De standaardmethode is via een gebruikersnaam en wachtwoord. Als u extra beveiliging in het Cliëntenportaal wilt instellen, dan kunt u gebruik maken van twee-factor authenticatie. U kunt deze twee-factor authenticatie instellen als u in het Cliëntenportaal ingelogd bent. U navigeert naar ‘Mijn account’ en vervolgens het tabblad ‘Beveiliging’.

Wachtwoord vergeten
Als u uw wachtwoord niet meer weet kunt u op het inlogscherm kiezen voor Wachtwoord vergeten. U krijgt dan een e-mail met nadere instructies.
Let op: om uw wachtwoord te resetten, is het noodzakelijk dat u een geheime vraag ingesteld heeft. Wanneer u geen geheime vraag instelt, kunt u geen wachtwoord reset aanvragen als u uw wachtwoord vergeten bent.

Zijn uw gegevens veilig?
Alleen uw behandelaar, eventuele medebehandelaren en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw gegevens nadat u veilig inlogt.

Privacy en delen van gegevens
Wij gaan op een veilige manier om met uw gegevens conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U kunt zelf ook bijdragen aan een veilig gebruik van het Cliëntenportaal:

 • Pas op met inloggen vanaf computers waar meer mensen op werken en op plekken waar andere mensen met u mee kunnen kijken, zoals bij u in de bibliotheek;
 • Sommige informatie is in uw dossier opgeslagen in de vorm van een PDF- of Word-bestand. Wanneer u op een bestand klikt en vervolgens klikt op Download wordt het opgeslagen op het apparaat waarop u het Cliëntenportaal heeft geopend. Doe dit nooit op een computer die ook door anderen wordt gebruikt;
 • Log uit op het moment dat u niet meer actief gebruik maakt van het Cliëntenportaal en sluit daarna de browser;
 • Ga zorgvuldig om met afdrukken die u maakt van uw gegevens;
 • Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn strikt persoonlijk. Bewaar die daarom op een veilige plek;
 • Sla uw gebruikersnaam en wachtwoord niet op in uw computer, ook al stellen veel computerprogramma’s dit voor. Dat zou namelijk betekenen dat iedereen die toegang heeft tot uw computer, ook uw gebruikersnaam en wachtwoord kunnen vinden;
 • Gebruikt u draadloos internet? Zorg er dan voor dat uw internetmodem of router beveiligd is. Dan kan niet iedereen van uw internetverbinding gebruik maken. In de handleiding van uw apparatuur staat hoe u dat kunt doen.

Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen
U kunt uw gegevens aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens.
Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een andere bedrijf om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn.

Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens aan iemand? Bespreek dit dan met uw behandelaar. Uw behandelaar kan u helpen.

Ondersteuning
De handleiding van het Cliëntenportaal vindt u hieronder. Komt u er met de informatie niet uit? Neem dan contact op met uw behandelaar.

Werkinstructie Cliëntenportaal activeren
Handleiding Cliëntenportaal
Flyer Cliëntenportaal 
Verklaring digitale toegankelijkheid Cliëntenportaal | Vicino (vicinonhn.nl)