Uw mening

Algemene informatie

Indien u lichte tot matige psychische en/of sociale klachten heeft, werd u in het verleden meestal doorverwezen naar een psychologenpraktijk of naar een GGZ-instelling. Tegenwoordig kunt u daarvoor terecht bij een huisartsenpraktijk met een praktijkondersteuner GGZ.

De praktijkondersteuner GGZ wordt ook wel afgekort tot POH-GGZ. De POH-GGZ en de huisarts werken samen bij het behandelen en begeleiden van mensen met lichte tot matige psychische en/of sociale klachten. De POH-GGZ heeft veel kennis van en ervaring op het gebied van psychische en sociale klachten en kan samen met u een goede inventarisatie van uw klachten en problemen maken.

In de meeste gevallen is een kortdurende behandeling binnen de huisartsenpraktijk mogelijk. In andere gevallen kan de POH-GGZ een langdurende behandeling starten of u (in overleg met u en de huisarts) verwijzen naar een psycholoog of de specialistische GGZ (S-GGZ) of naar het sociale domein (bijv. gemeente). Vicino tracht te allen tijde de juiste hulp, op de juiste plaats en door de juiste zorgverlener te laten plaatsvinden.