Uw mening

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen:

 • Wat kost aansluiten bij Vicino?

  Er zijn voor de huisarts geen kosten verbonden aan een aansluiting bij Vicino.

 • Is er een vergoeding voor aansluiting bij Vicino?

  Vicino heeft contractafspraken met zorgverzekeraars voor de POH-GGZ en GB-GGZ zorg. Van Vicino krijgt u als huisarts een vergoeding die gebaseerd is op het aantal uren dat een POH-GGZ medewerker werkzaam is in uw praktijk. Daarnaast is er ook een vergoeding beschikbaar voor de infrastructuur indien de POH-GGZ medewerker bij u in de praktijk werkt .

 • Levert Vicino ook scholing?

  Jaarlijks stelt Vicino een scholingsprogramma op voor zowel de aangesloten huisartsen als de POH-GGZ medewerkers die bij Vicino in dienst zijn en de aangesloten GB-GGZ zorgverleners. Daarnaast maakt iedere POH-GGZ medewerker deel uit van een team van collega’s met een teamleider (leidinggevende). Deze teams krijgen intervisie en hebben werkoverleg.

 • Hoevaak is er overleg tussen een huisarts en POH-GGZ medewerker?

  De POH-GGZ medewerker overlegt frequent met de huisarts. Vaak heeft de POH-GGZ medewerker een vast overleg moment met de huisarts, echter, er is ook ruimte voor ad-hoc afspraken. Bovendien kan er achteraf (door drukte, visites van de huisarts etc.) nog even een telefonisch overleg plaatsvinden. De overlegmomenten stemt u zelf met de POH-GGZ af.

 • Wordt de POH-GGZ medewerker vervangen bij ziekte?

  Ja, bij langdurig ziek zijn wordt de POH-GGZ in overleg met de huisartsen vervangen.