Uw mening

Werken bij Vicino

Vicino is een innovatieve ketenorganisatie die in de eerste lijn behandeling en ondersteuning organiseert voor mensen met psychische en psychosociale problematiek.
Vicino is een samenwerkingsverband tussen huisartsen en de GGZ.
Zij organiseert kwalitatief hoogwaardige en efficiënt geleverde behandeling en ondersteuning die zo dicht mogelijk bij huis plaatsvindt.

Vicino richt zich op mensen in de regio’s Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland en West-Friesland.

 • Ambtelijk sercretaris

  Wil je werken voor twee unieke organisaties waar vertrouwen, vernieuwing en betrokkenheid voorop staan en waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling?  Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wegens vertrek van onze huidige functionaris zijn wij op zoek naar een:

  Ambtelijk secretaris voor 16 uur per week

  HONK maakt zich sterk voor goede, toekomstgerichte huisartsen- en eerstelijnszorg. De organisatie kenmerkt zich door een persoonlijke benadering en laagdrempelig contact. HONK is actief in de regio Noord-Kennemerland, een gebied in Noord-Holland met ongeveer 280.000 inwoners. In samenwerking met anderen organiseert en levert HONK spoedeisende huisartsgeneeskundige zorg buiten kantoortijden. Als brede eerstelijnsorganisatie dragen wij bij door het faciliteren van de zorgprofessionals bij het leveren van passende zorg. Onder passende zorg verstaan wij; persoonsgerichte, hoogwaardig kwalitatieve en laagdrempelige zorg aan de patiënt op het juiste moment door de juiste zorgprofessional.

  Vicino staat, zoals onze naam al zegt, dichtbij huisartsen en zijn patiënten. Vicino is een ketenorganisatie werkzaam in de regio’s Alkmaar, West-Friesland en de Kop van Noord-Holland. Onze zorgprofessionals zetten zich in voor de geestelijke gezondheid van alle inwoners. Voor hen die lichte psychische, sociale en/of psychosomatische klachten ondervinden, bieden wij deskundige en passende ondersteuning vanuit de huisartsenpraktijk. Ons doel is hen, vanuit een basis van vertrouwen, weer vooruit te helpen.

  Voor meer informatie over beide organisaties verwijzen wij naar onze websites: www.honk.nu en www.vicinonhn.nl 

  De functie:
  De ambtelijk secretaris is werkzaam voor de cliëntenraad van HONK en Vicino. De cliëntenraad behartigt de belangen van (potentiële) patiënten, familie/begeleiders en bezoekers. De raad levert vanuit cliëntenperspectief een bijdrage aan het bevorderen van de kwaliteit van de patiëntenzorg en adviseert de Raad van Bestuur over allerlei onderwerpen op dat vlak. De cliëntenraad bestaat uit vijf leden en komt ongeveer tien keer per jaar bijeen, waarvan 5 keer met het bestuur.

  Daarnaast werkt de ambtelijk secretaris voor de twee ondernemingsraden van de organisaties. De ondernemingsraden vertegenwoordigen de medewerkers van de organisaties en behartigen hun belangen in het formeel overleg met de directie. De raden overleggen ongeveer eens per maand, waarvan eens per 2 maanden met de directie. De ondernemingsraad vertegenwoordigt de 144 medewerkers van HONK en 126 medewerkers van Vicino. Beide ondernemingsraden tellen zeven leden.

  De ambtelijk secretaris zal 1/3e van de werktijd werkzaamheden verrichten ten behoeve van de cliëntenraad en 2/3e van de werktijd ten behoeve van de twee ondernemingsraden.
  Functionele aansturing vindt plaats door de voorzitters van de cliëntenraad en ondernemingsraden.

  Dit ga je doen:
  In deze functie ben je het aanspreekpunt en ondersteun je de cliëntenraad en ondernemingsraden bij de uitoefening van hun taken. Naast alle organisatorische en administratieve werkzaamheden, zoals het organiseren van de diverse overleggen, verslaglegging en het bewaken van actiepunten, adviseer je ook de medezeggenschap en bijbehorende procedures, wet- en regelgeving en draag je zorg voor informatieverstrekking aan in- en externen. Je draagt mede zorg voor de evaluatie van het gevoerde beleid en doet voorstellen tot bijsturing van dit beleid.
  Je zorgt ervoor dat de ondernemingsraden en de cliëntenraad, binnen de gestelde kaders, optimaal worden ondersteund.

  Wij vragen:

  • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op Hbo-niveau en bij voorkeur 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals Wet op de Ondernemingsraden (WOR) en Wet medezeggenschap Cliëntenraden (WMCZ) en ontwikkelingen in de huisartsenzorg;
  • Je hebt kennis van beleids- en besluitvormingsprocessen in organisaties;
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel in woord als geschrift;
  • Je werkt nauwkeurig, zelfstandig en bent integer;
  • Je bent gericht op samenwerken en in staat om te gaan met tegenstrijdige belangen.

  Ons aanbod op een rij:
  Onze organisatie kenmerkt zich als open en transparant. Wij bieden je een functie in een resultaatgerichte en innoverende omgeving, waarbij samenwerken en vertrouwen voorop staan. 

  • Het betreft een arbeidsduur van 16 uur per week, bij voorkeur in elk geval op dinsdag, waarbij je buiten de vergadermomenten om de vrijheid hebt om je uren flexibel in te vullen;
  • Deze functie wordt bij voorkeur op basis van een arbeidsovereenkomst vervuld. De overeenkomst wordt in eerste instantie voor een jaar aangegaan, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren;
  • Salariëring en arbeidsvoorwaarden zijn op basis van de CAO Huisartsenzorg schaal 8 en afhankelijk van opleiding en werkervaring; 
  • In overleg bepalen wij de invulling van werkdagen en werktijden; 
  • Wij bieden diverse secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:
   • Fiets leaseplan;
   • Scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden om jouw kennis up-to-date te houden en verder te ontwikkelen; 
   • Goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage van 50%.

  Download hier de vacature in PDF versie


  Solliciteren
  Ben je enthousiast geworden? Leuk! Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling P&O via tel.nr. 072-5272700.

  Natuurlijk kun je ook direct solliciteren. Dat kan via dit sollicitatieformulier.