Uw mening

Werken bij Vicino

Vicino is een innovatieve ketenorganisatie die in de eerste lijn behandeling en ondersteuning organiseert voor mensen met psychische en psychosociale problematiek.
Vicino is een samenwerkingsverband tussen huisartsen en de GGZ.
Zij organiseert kwalitatief hoogwaardige en efficiënt geleverde behandeling en ondersteuning die zo dicht mogelijk bij huis plaatsvindt.

Vicino richt zich op mensen in de regio’s Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland en West-Friesland.

 • Beleidsadviseur 28-38 uur per week

  Over de organisatie
  Vicino is een innovatieve ketenorganisatie die in de eerste lijn behandeling en ondersteuning organiseert voor mensen met psychische en psychosociale problematiek. Vicino is een samenwerkingsverband tussen huisartsen en de GGZ en organiseert kwalitatief hoogwaardige en efficiënt geleverde behandeling en ondersteuning die zo dicht mogelijk bij huis plaatsvindt en richt zich op mensen in de regio’s Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland en West-Friesland.

  Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een gedreven en doortastende

                            Beleidsadviseur 28-38 uur per week

  Als beleidsadviseur lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het beleid en aan organisatie brede projecten. Je stemt het beleid intern en extern af met betrokken stakeholders. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het meerjaren strategisch beleidsplan van de organisatie, jaarplan en jaarverslag. Je draagt zorg voor het meenemen van collega’s in de (beleids)keuzes die gemaakt worden en draagt bij aan de implementatie van de jaarplan doelen. Je werkt in een klein team van beleidsmedewerkers en bent verantwoordelijk voor de start tot en met het voltooien van de aan jou toegewezen projecten. Voor jou is het een uitdaging om vanuit inhoud en verbinding mee te bouwen aan zowel de kwaliteit als de resultaten van Vicino.

  Functie-inhoud:
  • Je geeft vorm aan het meerjaren strategisch beleidsplan, jaarplan en jaarverslag.
  • Je draagt zorg voor het uitvoeren van de governance code zorg.
  • Je geeft uitvoering aan uiteenlopende projecten en vertegenwoordigt daarin ook extern de organisatie.
  • Je onderhoudt contacten met onze ketenpartners, gemeenten en zorgverzekeraars.
  • Je vertaalt het (strategisch) organisatiebeleid in praktische uitvoeringsplannen en draagt mede zorg voor de voorbereiding, ontwikkeling, invoering en uitvoering van nieuw beleid.
  • Je vertaalt complexe materie in heldere, gestructureerde en vlotte analyses en adviseert op een krachtige en goed onderbouwde wijze.

  Wij zoeken:
  • Een professional met HBO/academisch denk- en werkniveau.
  • Een analytisch sterke persoonlijkheid.
  • Iemand die heldere en concrete beleidsvoorstellen/innovatieplannen kan schrijven en kan vertalen naar projecten en processen.
  • Een gesprekspartner die op alle organisatieniveaus andere gesprekspartners voor zich weet te winnen en een boodschap helder, tactisch en overtuigend kan brengen.
  • Een flexibele en initiatiefrijke adviseur.
  • Een gedreven, stevige persoonlijkheid die goed kan werken in een team en die bijdraagt aan een plezierige en productieve werksfeer.
  • Iemand met kennis van en aantoonbare ervaring met projectmanagement en/of beleidsontwikkeling.
  • Iemand met affiniteit met de zorg is een pre.


  Wij bieden:
  Werken bij Vicino betekent werken binnen een hecht team in een jonge en dynamische organisatie op een goed bereikbare locatie in Alkmaar (pal naast station Alkmaar-Noord). Er is veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, met uitzicht op een vast dienstverband. Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform de CAO Huisartsenzorg, schaal 9.

  Solliciteren:
  Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Tessa Wiersma (directeur Vicino) of Stef Berkhout (beleidsadviseur) via 072-5272700. Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief en curriculum vitae vóór 25 juli, uitsluitend via e-mail solliciteren@vicinonhn.nl.


  De kandidaten die wij graag willen spreken zullen eind van de middag op 24 juli gebeld en ingepland worden. De gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdagmiddag 28 juli, op locatie met inachtneming van de Corona-maatregelen.

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.