Mooie prestatie voor het initiatief "Gezond bewegen"

Foto Bewegen

Bewegen is gezond; steeds meer onderzoek onderbouwt deze stelling. Hardloopgroep "Gezond bewegen" heeft als doel om door beweging de psychische klachten van deelnemers te verminderen of zelfs weg te nemen.

Vicino POH-GGZ medewerker en tevens teamleider Fred Koster vertelt u graag over een mooie prestatie die de hardloopgroep zeer recentelijk heeft neergezet:

In beweging komen is niet zo gemakkelijk als je niet lekker in je vel zit. Juist dan kan trainen in een groepje (met een aangepast schema) de juiste stimulans zijn om in beweging te komen.

Eén van de deelnemers (zonder sportieve achtergrond) startte afgelopen zomer met een schema van 30 seconden joggen gevolgd door één minuut wandelen. Dit herhaalde de deelnemer 12 keer. Door aandacht te geven aan de looptechniek en zelf te oefenen met het meegegeven schema, verbeterde de conditie aanzienlijk.

Begin januari was het zover: de zware editie van de Kwart Marathon van Egmond werd zonder problemen gelopen. Ook de oudste deelneemster van de groep, inmiddels in de 70, heeft de tocht in een fantastische tijd volbracht.

Ervaringsdeskundige Erik van Tol, één van de vaste begeleiders, zorgde voor een gastvrij onthaal, zowel voor als na de tocht. Trots en tevreden kan worden teruggekeken op de behaalde prestaties.

Inmiddels worden alweer plannen gemaakt voor de volgende uitdaging.

Presteren is niet het doel van de groep "Gezond bewegen". Het gaat meer om plezier aan gezond bewegen te beleven. Wil je meer weten over dit initiatief, neem dan contact op met Vicino.