Uw mening

Groep Gezond Bewegen

groep

De Groep Gezond Bewegen van Vicino Noord-Holland Noord is laagdrempelig en heeft tot doel mensen te leren plezier te hebben in bewegen (joggen of hardlopen). Het hoofddoel is dus niet gericht op praten over klachten.

De doelgroep zijn patiënten die niet (regelmatig) bewegen en waarbij de drempel te hoog is om naar een sportschool of sportclub te gaan. De deelnemers hebben klachten als overbelasting, depressie, slechte leefstijl en angst. Zij worden begeleid in hun herstelproces door POH-GGZ die ook running therapeut zijn. De meerwaarde van deze ondersteuning, is dat de patiënt stapsgewijs wordt geleerd hoe hij/zij rustig hard kan lopen, op een prettige manier. Het voelen en ervaren is daarbij het belangrijkste.

Het rustig opbouwen van lopen of joggen is kenmerkend voor deze groep. Dat gebeurt in een natuurrijk gebied. We werken toe naar uitstroom. Na elke looptraining wordt er geëvalueerd hoe het ging. De duur van het traject is op maat, het stopt als het doel van de patiënt is bereikt.

Op dit moment heeft Vicino twee groepen in Noord-Holland-Noord (Heiloo en Castricum). Binnenkort worden deze uitgebreid naar de Kop van Noord-Holland en in de toekomst komt er een groep in West-Friesland.

De patiënten kunnen door de aangesloten huisarts, ketenpartner of POH-GGZ van Vicino verwezen worden. Deelname wordt vanuit de zorgverzekeraar vergoed vanuit een POH-GGZ traject.