Uw mening

Werken bij Vicino

Vicino is een innovatieve ketenorganisatie die in de eerste lijn behandeling en ondersteuning organiseert voor mensen met psychische en psychosociale problematiek.
Vicino is een samenwerkingsverband tussen huisartsen en de GGZ.
Zij organiseert kwalitatief hoogwaardige en efficiënt geleverde behandeling en ondersteuning die zo dicht mogelijk bij huis plaatsvindt.

Vicino richt zich op mensen in de regio’s Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland en West-Friesland.

 • Praktijkondersteuner GGZ Kind & Jeugd

   

  Voor onze groeiende organisatie zijn wij ter versterking voor meerdere aangesloten huisartsenpraktijken in de regio West Friesland op zoek naar een:

  Praktijkondersteuner GGZ Kind & Jeugd (m/v) voor 20-24 uur per week

  De functie

  De POH-GGZ Kind &Jeugd richt zich op het ondersteunen en/of aanvullen van de huisarts door middel van consultatie, optimale kortdurende behandeling of door- en terugverwijzen van kinderen en jeugdigen van 0 tot 18 jaar met psychische en/of (psycho)sociale klachten. De problematiek varieert van niet lekker in je vel zitten, (faal) angst, slaapproblemen, laag zelfbeeld of tot het vermoeden van een stoornis. Ook opvoedproblematiek behoort tot de expertise van de POH-GGZ  Kind &Jeugd. Verder heeft de POH-GGZ Kind &Jeugd nauw overleg met de huisarts over advies en vervolg.  De POH-GGZ Kind &Jeugd werkt in meerdere huisartsenpraktijken, onder regie van de huisarts. Verder vormt hij /zij de verbindende schakel in de ketenorganisatie en onderhoudt een netwerk van verschillende zorg- en hulpverleners van gerelateerde vakgebieden.

  Functie-eisen

  • kennis van psychische, psychosociale en psychiatrische stoornissen alsmede van kinderpsychopathologie;
  • kennis van systeem- en opvoedproblematiek;
  • Kennis van de sociale kaart voor doorverwijzingen en de jeugdwet per 1 januari 2015;
  • 3 tot 5 jaar aantoonbare ervaring in het behandelen van kinderen en gezinnen;
  • één van de volgende opleidingen met succes afgerond, met bij voorkeur een aanvullende POH-GGZ opleiding en relevante werkervaring:
   • sociaal psychiatrisch verpleegkundige;
   • verpleegkundig specialist GGZ met ambulante werkervaring;
   • master kinderpsychologie/ orthopedagogiek, kinderpsychiatrie, gedragswetenschappen
  • uitstekende communicatieve vaardigheden en een proactieve houding;
  • ervaring met oplossingsgerichte behandeling en cognitieve gedragstherapie;
  • flexibel in de samenwerking met zijn/haar collega’s en ketenpartners en representatief;
  • kennis van en ervaring met Office programma’s voor het maken van rapportages, verslagen en adviezen;
  • in staat om zelfstandig te werken met een ondersteunend team van POH’s op afstand.

  Wat bieden wij?

  Onze organisatie kenmerkt zich als open en transparant. Daarbij hechten wij veel waarde aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Het team voor Kind & Jeugd is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. We zoeken steeds meer de samenwerking met onder andere gemeentes. Tevens werken we aan de professionalisering en inrichting van het team ook op het gebied van beleid etc. De POH-GGZ is onderdeel van het team Kind & Jeugd (met 14 collega’s POH GGZ K&J) en ontvangt leiding van de teamleider. Met deze collega’s is regelmatig werkoverleg, intervisie of supervisie. Op die manier willen wij het teamgevoel versterken.

  Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Salariëring en arbeidsvoorwaarden zijn conform salarisschaal 8 van de CAO Huisartsenzorg.

  Solliciteren

  Voor vragen over de functie kunt u contact opnemen met Judith de Paauw, teamleider Kind & Jeugd, via 06-55271478 of afdeling P&O via 072-5272707.

  Graag ontvangen wij uw motivatiebrief en curriculum vitae uitsluitend via e-mail: solliciteren@vicinonhn.nl t.a.v. afdeling P&O, onder vermelding van ‘sollicitatie vacature POH‑GGZ K&J ’.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.